To zapewne ta lista jedna i ta sama dla wszystkich modeli Goclever.
Był już poruszany ten temat i sam się przekonałem, że nawet jak producent deklaruje zgodność jakiegoś modelu nie oznacza to, że na 100% będzie dany model działał. Bo oprócz jednej wersji producenci wypuszczają np. podwersje np. Huawei E353s-2 i Huawei E353u-a niby jedno i to samo, ale drobny detal w specyfikacji technicznej powoduje, że urządzenie ma całkiem inne identyfikatory i tablet już takiego trochę innego modemu nie widzi poprawnie. Inaczej jest w przypadku komputerów bo tam sterowniki się instalują, a w androidzie jak ich nie ma to one jednak same się nie instalują.
Co do uszkodzonej karty to można sobie wyłączyć to urządzenie na modemie i nie będzie pokazywany taki komunikat, ale to nie jest problem. Robi się tak bo android modem trochę inaczej widzi więc stąd ten problem, który w rzeczywistości nie jest problemem.
Jak próbujesz dodać APN i jednak nic się nie dodaje (pola MMC i MNC) się nie wypełniają to oznacza to, że modem nie jest prawidłowo wykrywany.
Cytat:Dlaczego tak się dzieje skoro producent podaje ten modem jako modem który współpracuje z tym tabletem.
Na powyższe pytanie Ci odpowiedziałem i sama informacja od producenta Goclever z załączoną listą modemów Ci o tym mówi.
E353 to dobry modem (chociaż trochę prądożerny podobno).
ZTE MF110 to gorszy wybór bo to urządzenie niższej kategorii jak 10 (oferuje download na poziomie tylko 7.2 MBit/s). Ten wcześniejszy, który miałeś był lepszy.
Nie wiem jak jest z ZTE, ale Huawei na pewno dałoby się zmusić do współpracy, ale możesz i z tym ZTE spróbować.
Tym sposobem na internet w tablecie sobie podziałaj
http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html
Jak UMTS MANAGER będzie robił problemy zainstaluj ppp widget.
To taki sposób najłatwiejszy, aby odpalić modem na tablecie. Jednak nie daję gwarancji, że na 100% podziała, ale spróbować możesz. Instaluj tylko najnowszy soft.