-reklama-

Ankieta: Czy jesteś zadowolony ze swojego Goclever A971
Ankieta jest zamknięta.
Tak 100.00% 2 100.00%
Nie 0% 0 0%
Razem 2 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
wienia81 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Witam

Mam problem z tabletem Goclever A971 i modemem 3G ZTE MF110. Na stronie producenta ten modem jest wymieniony jako modem który współpracuje z tym tabletem. Po podłączeniu modemu do tableta najpierw modem zaczyna świecić na czerwono i w tym też momencie zaczyna w nim wykrywać czytnik kart, po chwili pisze że karta jest uszkodzona a modem zaczyna migać na zielono. Gdy wchodzę w sieci komórkowe to nie mam w punktach dostępu żadnego APN a gdy próbuje dodać ręcznie nie wykrywa mi w parametrach MMC żadnych ustawień.
Dlaczego tak się dzieje skoro producent podaje ten modem jako modem który współpracuje z tym tabletem.
Wcześniej modem jaki miałem był to modem Huawei E353 z tmobile ale też nie działał i dlatego kupiłem ZTE bo producent podawał że ma działać.
Proszę o pomoc w uruchomieniu tego modemu na tym tablecie.
23-02-2013 10:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
To zapewne ta lista jedna i ta sama dla wszystkich modeli Goclever.

[Obrazek: goclever_tab_t76.jpg]

Był już poruszany ten temat i sam się przekonałem, że nawet jak producent deklaruje zgodność jakiegoś modelu nie oznacza to, że na 100% będzie dany model działał. Bo oprócz jednej wersji producenci wypuszczają np. podwersje np. Huawei E353s-2 i Huawei E353u-a niby jedno i to samo, ale drobny detal w specyfikacji technicznej powoduje, że urządzenie ma całkiem inne identyfikatory i tablet już takiego trochę innego modemu nie widzi poprawnie. Inaczej jest w przypadku komputerów bo tam sterowniki się instalują, a w androidzie jak ich nie ma to one jednak same się nie instalują.

Co do uszkodzonej karty to można sobie wyłączyć to urządzenie na modemie i nie będzie pokazywany taki komunikat, ale to nie jest problem. Robi się tak bo android modem trochę inaczej widzi więc stąd ten problem, który w rzeczywistości nie jest problemem.

Jak próbujesz dodać APN i jednak nic się nie dodaje (pola MMC i MNC) się nie wypełniają to oznacza to, że modem nie jest prawidłowo wykrywany.

Cytat:Dlaczego tak się dzieje skoro producent podaje ten modem jako modem który współpracuje z tym tabletem.

Na powyższe pytanie Ci odpowiedziałem i sama informacja od producenta Goclever z załączoną listą modemów Ci o tym mówi.

E353 to dobry modem (chociaż trochę prądożerny podobno).
ZTE MF110 to gorszy wybór bo to urządzenie niższej kategorii jak 10 (oferuje download na poziomie tylko 7.2 MBit/s). Ten wcześniejszy, który miałeś był lepszy.
Nie wiem jak jest z ZTE, ale Huawei na pewno dałoby się zmusić do współpracy, ale możesz i z tym ZTE spróbować.
Tym sposobem na internet w tablecie sobie podziałaj http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html
Jak UMTS MANAGER będzie robił problemy zainstaluj ppp widget.
To taki sposób najłatwiejszy, aby odpalić modem na tablecie. Jednak nie daję gwarancji, że na 100% podziała, ale spróbować możesz. Instaluj tylko najnowszy soft.
23-02-2013 13:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dodzio Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 27
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Tablet raczej nie jest zły, ale musisz poszukać takiego modemu, który będzie na 100% działał. Więc przed zakupem najlepiej jak pisze sprawdzać zgodność.
23-02-2013 19:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wienia81 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Próbowałem sposobu z tego wątku : http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html ale nie wykrywa mi żadnego modemu ani Huawei E353 ani ZTE MF110, proszę o pomoc
23-02-2013 22:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #5
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Z ppp widget też próbowałeś?
Instalowałeś najnowsze busybox w wersji 1.22 chyba jest i ppp widget najnowszy?
Musisz coś źle robić. Masz roota poinstalowałeś wszystko w ogóle?
E353 powinien działać, tak więc gdzieś coś robisz źle.
24-02-2013 00:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wienia81 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Próbowałem już wszystkiego.
W ogóle mam problem aby ściągnąć roota. Próbowałem sposobu z podanego wątku za pomocą programu ale po ściągnięciu tablet strasznie się zamula ( żeby chodził normalnie muszę wgrać na nowo androida), wszystko zaczyna chodzić 3 razy wolniej. Po wgraniu umts manager nie wykrywa mi żadnego z moich modemów i ppp widget też nie wykrywa co może być nie tak bo już nie mam pomysłu
10-03-2013 17:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 71
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 3
Post: #7
RE: Goclever A971 i modem 3G ZTE MF110
Przynajmniej nauczyłeś się wgrywać ROMa Szczęśliwy, ale poważnie jak już wiesz jak wgrać na nowo system Android, to spróbuj innym sposobem zrobić tego roota, może tym, którym robisz nie jest najlepszy na Twoje urządzenie.

Co do busybox to ze swojego doświadczenia wiem, że ten E353 raczej daje radę i z modemem Play E3131 też nie powinno być problemów.

Robisz to przez kabel OTG taki specjalny z chipem? Nie jakiś zwykły USB jak się do komputera podłącza?
Może Ty właśnie nie takiego jak trzeba kabla używasz.

Podłącz przez ten kabel jaki masz myszkę albo pendrive i zobacz czy go poprawnie wykrywa.

Widziałem w jednym temacie jak gość się męczyć z tabletem z biedronki, ale problemem był port na USB na tablecie.

Nie wiem co jeszcze doradzić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2013 18:51 przez krabmar.)
10-03-2013 18:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Udany root, który nie działa, Goclever 76.2, JB 4.1.1 fakfejs 17 9,837 28-08-2015 22:35
Ostatni post: Cebu
  Toshiba Excite AT10-A-104 - Modem 3g (Huawei E1752C) golec2604 12 2,894 27-03-2015 22:21
Ostatni post: zuzi
Żarówka Smartfon ZTE V889S nowy ROM Pietras 2 3,616 25-06-2014 20:56
Ostatni post: Edek
  Tablet Lark FreeMe i modem 3G Lark FreeNet 2.0 aczacha1 2 1,621 24-06-2014 11:45
Ostatni post: Bzyku
Smutek Tablet MyTab 11 + modem Alcatel one touch X230L Patrix96 4 2,370 03-06-2014 19:00
Ostatni post: AbuDabi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości