|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
GoClever 7oL + Modem Huawei E3131 - nie ma roota, nie ma neta
|
olprima
Początkujący
Liczba postów: 15
Reputacja: 0
|
GoClever 7oL + Modem Huawei E3131 - nie ma roota, nie ma neta
Witam. Mój problem jest taki, a mianowicie chcę żeby na moim tablecie działał internet z Play (Modem Huawei E3131). Gdy zakupiłam tablet, po podłączeniu modemu, wszystko wyglądało poprawnie, tzn. APN się samo ustawiło, wyświetlało sieć, na dole ekranu zasięg (czyli modem wykrywa dobrze), a internetu nie było (ikonki 3 g też nie). Od wczoraj próbuję zrootować tablet, próbowałam już chyba wszystkimi programami : Srsroot, oneclickroot, Vroot, Zhdashi, Framaroot itd. I Tu jest pierwszy problem. Żaden z tych programów nie chciał mi go zrootować, wszędzie jakieś błędy, przykładowo przy srsroot błąd : ERROR: We detected multiple ADB android devices (or emulators) on your computer, please only connect the device you want to unlock. then try again. - co jest niemożliwe. Niektóre metody takie jak z programami busybox potrzebują roota, a nie mam jak go wykonać ;/ Nie mam już totalnie pomysłu co z tym wszystkim zrobić, może ktoś ma ten sam tablet i modem i jakoś sobie poradził? Proszę o pomoc. W tej chwili tablet wróciłam do ustawień fabrycznych bo już miałam za dużo chińskich programów i co chwilę jakieś chińskie znaczki mi wyskakiwały
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2013 16:30 przez olprima.)
|
|
09-12-2013 16:22 |
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
mrcanberra
Początkujący
Liczba postów: 48
|
RE: GoClever 70L + Modem Huawei E3131 - nie ma roota, nie ma neta
Czy Ty aby na pewno masz 7ol bo to może jest Tablet GOCLEVER Orion 70 L albo Tablet GOCLEVER 70 L. Jak się ma dokładne info to wiadomo co szukać.
Cytat:Gdy zakupiłam tablet, po podłączeniu modemu, wszystko wyglądało poprawnie, tzn. APN się samo ustawiło, wyświetlało sieć, na dole ekranu zasięg (czyli modem wykrywa dobrze), a internetu nie było (ikonki 3 g też nie).
Czytaj więc to:
Kod:
http://www.goclever.com/data/upload/user_guide/145/20130715/modem_3g_pl.pdf.pdf
Ta wyżej opisana informacja jest najważniejsza.
Co do uprawnień to musisz już sam szukać i testować. Nawet jak coś nie pójdzie to ze strony pobierasz oprogramowanie (wg instrukcji wgrywasz system na nowo i po problemie).
Ewentualnie napisz do serwisu/pomocy co oni na to może jakiś inny modem jest 100% działający z tym tabletem.
|
|
09-12-2013 17:38 |
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
majda_k
Początkujący
Liczba postów: 5
|
RE: GoClever 7oL + Modem Huawei E3131 - nie ma roota, nie ma neta
Mam ten sam problem. Kupiłem GoClever Terra 70L. Podłączyłem modem Huawei E353s-2 z Aero2 i APN utworzył się sam. Po kilku godzinach spędzonych na forum i przeczytaniu wielu wątków, postanowiłem zadzwonić do producenta (GoClever) .... i dowiedziałem się, że z tym tabletem kompatybilne są tylko modemy firmy GoClever!
Postanowiłem więc zgodnie z tutorialem z forum zrobić Roota, wgrać Bysybox'a i UMTS Manager'a. Wszystko pięknie, root zrobiony jakąś chińszyzną, zainstalowany Busybox, zainstalowany UMTS Manager, załączam UMTS i krzyczy mi, że nie znalazł Busybox'a. Jak próbuję zainstalować ponownie, to mi krzyczy, że Busybox jest już zainstalowany! Chyba stanąłem w martwym punkcie. Co dalej zrobić, aby podłączyć ten modem?
Proszę o pomoc
Krzysztof
|
|
13-12-2013 14:49 |
|
Janus
Użytkownik
Liczba postów: 64
Reputacja: 2
|
RE: GoClever 7oL + Modem Huawei E3131 - nie ma roota, nie ma neta
Instalacja busybox'a jest bardzo prosta, więc jeśli poprawnie zainstalowano busybox to jest on zaszyty i niewidoczny, a działa wszystko, co busyboxa potrzebuje i się do niego odwołuje.
A instalacja busybox'a przebiega dwuetapowo, bo raz się instaluje, a potem raz jeszcze wskazuje ścieżkę instalacyjną.
Problem może jednak dotyczyć kernela, dla którego producent nie przewidział 'wsparcia portów' czy jakoś tak się to zwie i tutaj coś takiego się pojawia, że jest problem z działaniem busybox. Może to coś podpowie:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...88#pid3688
Spróbuj doinstalować też ppp widget i tym programem podziałać i co on powie. Może ta aplikacja będzie pomocna i zadziała.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...ox#pid1863
|
|
13-12-2013 15:24 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|