-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Edimax BR 6204 WLg
Kochang Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 153
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #11
RE: Edimax BR 6204 WLg
Dobrze gdybyś zrobił testy swój komputer i inny jak się zachowuje np. w tym samym czasie. Ewentualnie daj komuś komputer masz sąsiadów w bloku możesz z nimi potestować i zobaczyłbyś jak to działa w innym miejscu. Może to jakaś wada sprzętowa, że gubi sieć wi-fi komputer.
Ewentualnie możesz spróbować napisać, ale już do serwisu Acer co oni na to powiedzą.
Wyłącz więc uśpienie, aby w ogóle laptop nie wchodził w stan uśpienia i obserwuj jak jest wtedy. Normalnie jak się nie mylę to przejście komputera w stań uśpienia powoduje też oszczędność baterii więc karta wi-fi jest wyłączana.
Być może problemem są też jakieś zakłócenia w okolicy matrycy i kable anteny nie ściągają tak jak powinny. Trudno wskazać od tak przyczynę problemu bo ta może mieć wiele źródeł od wadliwej karty po jakieś zakłócenia. Także tylko testy i raz jeszcze testy sprzętu na różne sposoby mogą coś więcej powiedzieć.

Możesz jeszcze pobawić się w test karty sieciowej wi-fi w laptopie. Tutaj jest długi opis takiego testu jaki możesz wykonać z poziomu Windows bez potrzeby instalowania dodatkowych programów.
Kod:
http://support.elmark.com.pl/rgd/drivery/U12C/WLAN/Win7/Docs/PLK/man_diag.htm
06-05-2014 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jogin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 150
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #12
RE: Edimax BR 6204 WLg
Gdzie w siódemce znajdę ten program do testów?
Coś rozłącza faktycznie znowu,bo edytuję ten post znowu,nie wiem co jest grane ale faktycznie muszę zrobić te testy.Wie ktoś gdzie w kompie znajdę to narzędzie do testów?

[Obrazek: 7520737262.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014 22:55 przez Jogin.)
06-05-2014 20:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Palu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 19
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 0
Post: #13
Intel PROSet/Wireless Software
Kolega się chyba pomylił bo to narzędzie jest dostępne jak się ma coś z Intela firmy.
Kod:
http://www.intel.com/support/wireless/wtech/proset-ws/sb/CS-034041.htm
Jak masz taki sprzęt możesz sobie to zainstalować i użyć.
07-05-2014 01:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jogin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 150
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #14
RE: Edimax BR 6204 WLg
Kartę graficzną intel mam a wi-fi broadcom.
EDIT:
To narzędzie jakieś dziwne jest ,podczas testu ręcznego każdego modelu wywala różne błędy-oto pierwszy z nich który został zapisany w pliku csv: "Wynik: Nieudany, Podsumowanie:Błąd podczas pobierania stanu sterownika."
To narzedzie chyba tylko do intela jest

[Obrazek: 7520737262.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2014 00:29 przez Jogin.)
07-05-2014 10:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabithailand Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: May 2012
Reputacja: 1
Post: #15
RE: Edimax BR 6204 WLg
Pobierz ze strony producenta karty sieciowej sterowniki do niej pod system jaki masz, usuń stary całkowicie po czym na czysto od nowa instaluj nowe sterowniki. Potem zobacz jak internet działa.
A to narzędzie jak jest dla urządzeń Intel to innych kart może nie obsłużyć.
08-05-2014 14:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 114
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #16
Wi-Fi rozłącza się - mój przypadek
Jeśli faktycznie po stronie routera jest wszystko dobrze to na komputerze dużej filozofii nie ma internet z Wi-Fi powinien bezproblemowo działać. Kiedyś miałem podobny problem inne urządzenia bezprzewodowe normalnie działały, a mój laptop ciągle gubił sieć Wi-Fi, ale problem robiła karta sieciowa w laptopie. Miałem inną ze starego laptopa, którą podmieniłem i jak odjął ręką problem znikł. Wymontowanie karty nie zawsze jest łatwe, ale w niektórych laptopach akurat nie potrzeba rozkręcać od spodu obudowy. Ja tak miałem, więc to mnie zmotywowało do wymiany karty sieciowej. Jednak problemem mogą być te kabelki, które należy umieścić na klapie wyświetlacza w środku. Jednak jak zrobiłem testy wiedziałem, że nowa karta już radzi sobie dobrze to kable ze starej karty tej wadliwej wmontowałem w nową, więc monitora nie musiałem ruszać. Jak masz nieutrudniony dostęp do karty Wi-Fi to możesz od kogoś wziąć na testy i przetestować inny sprzęt. Na aukcjach też da się kupić bardzo tanio stare karty, więc można jeszcze taki manewr zrobić. Piszę ze swojego doświadczenia, a jak nie to uderz do serwisu z laptopem niech sprawdzą komputer.
08-05-2014 20:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jogin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 150
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #17
RE: Edimax BR 6204 WLg
Dostałem odpowiedź od acera i napisali mi:"Proszę o przysłanie identyfikatora sprzetowego karty WLAN z menadżera urządzeń.
Postaramy się odnaleźć i przesłać inny sterownik dla Pana karty".
Poza tym w menadżerze urządzeń /Realtek PCie GBE Family Controler /właściwości/zarzadzanie energią/odznaczyłem opcję"zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.To samo zrobiłem przy qualcom atheros wireless network adapter.

[Obrazek: 7520737262.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2014 23:56 przez Jogin.)
08-05-2014 23:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabithailand Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: May 2012
Reputacja: 1
Post: #18
RE: Edimax BR 6204 WLg
No to zobaczysz z nowymi sterownikami bo ja obstawiam, że to może soft być problemem, ale zobaczysz to dokładnie jak już przetestujesz inne oprogramowanie.
08-05-2014 23:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jogin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 150
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #19
RE: Edimax BR 6204 WLg
Zauważyłem za pomocą programu inSSIDer office że sąsiad z nazwą sieci cracovia "poszedł za ną" na kanał 6!Jak to możliwe?Router ma taki specjalny który zmienia kanały sam?Wcześniej był na 11 kanale...

[Obrazek: 7520737262.png]
09-05-2014 13:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #20
Konfiguracja routera
Zobacz jak zmienisz znów kanał na jakiś wolny, na którym nikt i nic nie nadaje i jak wtedy działa internet. Może masz sąsiada, który dobrze o tym wie, że jak będzie nadawał na tym samym kanale jak ty, (ale u niego nic się złego nie dzieje) to tym sposobem męczy innych. Inna sprawa może sąsiad, pomimo, że masz zabezpieczoną sieć wkradł się do niej i korzysta z twojej sieci. Mało prawdopodobne aby miał takie zdolności no ale przejęcie czyjejś sieci lokalnej nie jest takie trudne więc możliwe to też jest, jeśli gość jest pojętny. Może ma u siebie internet mobilny więc oszczędza GB, a jak się da od sąsiada zasysać filmy, gry to korzysta z tego ;-)
Sprawdź w opcjach czy nikt oprócz ciebie nie korzysta jeszcze z sieci.
Tutaj masz opisane jak poprawnie i dobrze skonfigurować router możesz sobie przeczytać bo może coś ciekawego się dowiesz.
Kod:
http://www.dipol.com.pl/jak_poprawnie_skonfigurowac_router__bib503.htm

I jeszcze jeden ciekawy materiał: Jak zabezpieczyć swoją sieć Wi-Fi przed intruzami fajnie napisane możesz się też dowiedzieć paru przydanych rzeczy, które mogą być pomocne.
Kod:
http://di.com.pl/news/49536,0,Jak_zabezpieczyc_swoja_siec_Wi-Fi_przed_intruzami.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2014 15:40 przez Cebu.)
09-05-2014 15:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości