Nie wiem czy HDT pozwoli na takie operacje, ale na pewno są programy, które zgrywają to co jest na modemie (można wyrzucić to i owo, dodać swoje rzeczy) i znów wgrać taki dashboard na modem. Pytanie tylko czy ci się to opłaca. Jak dla zabawy i testów jak to działa i co z tego masz możesz spróbować się pobawić zawsze wtedy możesz się podzielić wiedzą i doświadczeniami z innymi.
Kiedyś kiedy będziesz zamierzał sprzedać modem lepiej aby było tam to co oryginalnie jest bo ktoś może potraktować to jako wadliwy sprzęt.
Wiem, że może cię irytować to autowłączanie instalatora kiedy za każdym razem wpinasz modem pod komputer dlatego sposobów jest kilka od zmiany na Windows związanej z wyłączeniem AutoRun albo właśnie zabawy na modyfikacji w modemie. To drugie w sumie lepsze rozwiązanie, ale wyłączenie pendrive też ma swoje zalety bo kiedy przyniesiesz programik zainfekowany to taki się przynajmniej nie odpali automatycznie.
Jeśli chcesz zamienić MP na IM to do zrobienia dashboardku do pliku .iso wrzucasz tę wersję softu, którą chcesz mieć ale czy to będzie tak działać. IM na pewno zajmuje mniej miejsca więc się zmieści tylko nie wiem czy coś jeszcze nie jest sprawdzane.
Najłatwiej wyłączyć modyfikując ten plik z paczki:
Musisz się pobawić i wtedy zobaczysz co ci z tego wyjdzie.