-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
kbb051 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 60
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #661
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
coś się stało z antenami w Przysusze ? bo co pare minut ginie zasięg w telefonie, mi i moim znajomym .
11-05-2015 19:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LaxerPL Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 37
Dołączył: Apr 2014
Reputacja: 1
Post: #662
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Czy to prawda że odblokowali porty i można grać w CS'a i inne gry przez neta?
Ostatnio na chwilę go podłączyłem (po wielu próbach w końcu zaczął działać) ale nie mogłem się na tym necie zalogować do steam.
11-05-2015 22:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Domaniew Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 41
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #663
eInclusion problemy
Nie mów, że masz ty i twoi znajomi telefony obsługujące internet z Przysuchy. Antena jedna główna jest w Przysusze na starostwie, reszta z których korzystasz zapewne sam to anteny na budynkach gmin czy szkół, także wątpię abyś łączył się z anteną bezpośrednio w Przysusze.
[Obrazek: masztprzysucha.jpg]

Chyba, że piszesz o zasięgu sieci mobilnych Orange, Play, Plus, ale to nie ten dział. Ty jak zauważyłem to wrzucasz wszystko do jednego worka O matko
Telefony jakie większość ludzi ma nie obsługują częstotliwości w jakiej pracuje internet ze starostwa.
11-05-2015 22:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vanautu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 12
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #664
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Jak pisałem poprzeczka została obniżona dla lepszego komfortu osób używających sieci powiatowej, ale może nie wszystko będzie puszczane przez filtry. A Twojego pytania kbb051 w ogóle nie rozumiem ten Internet nie działa na telefonach to jest 5 GHz tutaj na tym serwisie jest o tym informacja, także warto douczyć się co się w ogóle ma.
http://darmowyinternet.net/darmowy-inter...przysusze/
12-05-2015 12:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kbb051 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 60
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #665
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
dobra dobra sorryy ale nie wiem gdzie tu jakiś temat znajde o telefonach kom .. a chodziło mi o mobilne sieci nie o net z wpy ..
12-05-2015 15:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 65
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #666
Gdzie pisać tematy na forum!
Jeśli problem dotyczy operatorów komórkowych to najlepiej założyć temat i opisać problem w dziale Internet mobilny, który związany jest z bezprzewodowym dostępem do sieci realizowanym poprzez operatorów GSM.
http://darmowyinternet.net/forum/dzial-i...mobilny_17
Jeśli problem zaś dotyczy samego urządzenia, telefonu (internet w telefonie to tylko smartfon) więc pytaj w dziale poświęconemu tabletom oraz smartfonom.
http://darmowyinternet.net/forum/dzial-t...artfony_23
Inaczej tworzy się wielki bałagan kiedy wszyscy piszą na wiele różnych tematów w jednym temacie, który dotyczy konkretnego tylko zagadnienia.
12-05-2015 16:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odi Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Sep 2015
Reputacja: 0
Post: #667
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Siema czy mogę korzystać z laptopa np w warszawie i podłączyć go do netii?
08-09-2015 11:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Domaniew Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 41
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #668
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
No oczywiście, a czemu nie. Laptop to urządzenie przenośne możesz go sobie zabierać gdzie chcesz i łączyć się z siecią poprzez różne łącza. Umowa niczego takiego przecież nie zabrania. Nie możesz go tylko sprzedać bo niby one kiedyś będą do zwrotu.
08-09-2015 16:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
croocers Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Oct 2013
Reputacja: 0
Post: #669
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Byłem jednym z instalatorów tego internetu, działa on na częstotliwości 5 GHz więc teoretyczne jest można z niego korzystać na wielu smartfonach posiadających kartę sieciową z obsługą 5 GHz
Tylko technicznie, sieć jest dobrze zabezpieczona, potrzebne jest 32 znakowe hasło (zapisane jest w każdej antenie) oraz dodanie do serwera w starostwie adresu MAC anteny (jej karty sieciowej)
Bez spełnienia tych dwóch warunków korzystanie z internetu nie jest możliwe
02-11-2015 16:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
martin Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Nov 2015
Reputacja: 1
Post: #670
Modem ADSL i internet
To teraz możesz zostać instalatorem w projekcie Odnawialne źródła Energii w Powiecie Przysuskim Szczęśliwy projekt gdzie ma niby być 50 milionów złotych na to wyłożone.

Mam jednak do Ciebie pytanie skoro przy tym działałeś to wiesz więcej. Znajomy kupił sobie router pod ten cały internet powiatowy w Przysusze tzn. kupił urządzenie ADLS/VDSL – router bezprzewodowy ADSL2+, standard N 150 Mb/s
TP-LINK model TD-W8951ND

Teraz jak popatrzymy na specyfikację to zobaczymy, że router z funkcją modemu ADSL ma tylko wejście na kabel telefoniczny (RJ45) brak wejścia na kabel z internetem tak jak jest to w typowym routerze gdzie podłącza się kabel skąd mamy już internet czyli tutaj z powiatu.

[Obrazek: 7073719800_1447623413.jpg]

Powiedz mi czy taki router TP-LINK model TD-W8951ND jaki tutaj wymieniłem (ten niżej na zdjęciu z wejściem tylko na kabel telefoniczny) dałoby radę skonfigurować pod ten internet z powiatu czy raczej to urządzenie się nie nada?

Z góry dzięki za pomoc.
15-11-2015 23:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Darmowy internet z gmin Admin 4 5,875 02-12-2015 21:07
Ostatni post: RoboCop

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości