-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Kochang Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 152
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #651
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Axence nVision to oprogramowanie do monitorowania sieci i pracowników także chyba jesteś pod kontrolą kogoś Diabeł
Program pewnie ma ustawione opcje, które nie pozwalają instalować oprogramowania. Pytanie działasz na koncie administratora czy jako zwykły użytkownik?
Możesz wyłączyć lub odinstalować ten program z systemu i może będzie po kłopocie.
Tutaj jest więcej info o tym programie:
Kod:
antywirusexpert.pl/product,,axence_nvision_-_monitorowanie_sieci_i_pracownikow,4.html
31-03-2015 15:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Edek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 24
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #652
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Masz konto administratora? Jak nie to masz już na forum podany login administratora oraz hasło zaloguj się, jako administrator i wyłącz lub całkowicie usuń ten program, bo to jakiś agent.
31-03-2015 16:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TakiJestem Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #653
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Witam. Mam problem z laptopem którego otrzymałem otóż 2 dni temu Internet w laptopie przestał działać (poprzez Ethernet) i mam w domu router, który podpiąłem pod nasz darmowy Internet i co się okazało to że Internet działa na telefonie, tablecie czy na innym laptopie, lecz gdy łączę się z tym routerem z naszym asusem Internet nie działa (nie grzebałem w ustawieniach), czy ktoś wie jaka może być przyczyna? Dodam jeszcze że laptop nie posiada również dostępu do Internetu z innych dostępnych sieci które ten dostęp mają.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2015 19:03 przez TakiJestem.)
01-04-2015 19:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Domaniew Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 41
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #654
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Powiem szczerze, że trochę nie rozumiem tego, co piszesz, ale chyba chodzi o to, że masz router, który udostępna innym urządzeniom sieć. Jest dostęp do internetu z innych urządzeń, ale nie masz interentu na komputerze, który masz od starostwa. Nie wiem jak sprawdzasz możliwość dostępu do internetu przez tego Asusa, ale weź idź do kogoś i zobacz czy przez kabel jak wepniesz pod laptopa jest internet (ewentualnie pomiń router i wepnij kabel od anteny, którą dostałeś ze starostwa). Zobacz też czy w komputerze pojawiają się jakieś sieci z Wi-Fi, jak masz jakiś modem przetestuj połączenie na tym komputerze z modemu 3G.
Może ktoś niechcący też wyłączył na laptopie Wi-Fi sprawdź czy Wi-Fi jest aktywne. Nie piszesz jak generalnie łączysz się z siecią do tego routera, ale jak masz router to wnioskuję, że bez kabli a tylko poprzez sieć radiową, więc jak piszę albo wyłączona jest karta Wi-Fi albo może coś komputer szwankuje skoro inne urządzenia mogą mieć dostęp do www, a z komputera nie masz tylko dostępu do internetu. Obstawiam problem na laptopie, ale co dokładnie musisz poszukać sam.


01-04-2015 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kbb051 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 60
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #655
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
ktoś pomoże z tym laptopem asus? Coś się zrobiło podczas aktualizacji i teraz gdy go uruchamiam to ładuje się, ale nie uruchamia się system Windows i tak w kółko się to robi. Co robić, pomóżcie.
08-04-2015 19:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Brasil Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 19
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #656
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Naprawa systemu podczas uruchomienia:
Kod:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/startup-repair-faq#1TC=windows-7
Naprawa i odzyskiwanie Windows:
Kod:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/startup-repair-faq#1TC=windows-7
Tryb awaryjny w systemie Windows 8:




Przechodziłem przez podobne sytuacje, także tryb Rozwiąż problemy w Windows i tam poprzez różne opcje powinieneś sobie naprawić ten system.
Na internecie masz poradniki poszukaj jak uruchomić pomocne opcje i rozwiążesz swoje problemy z komputerem.
08-04-2015 20:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kbb051 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 60
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #657
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
Ale mi nawet f8 się nie włącza jak włączam laptopa. Nie mogę wejść w nic. Jedyne, co to jak już się załaduje to myszką mogę pojeździć po czarnym ekranie i znowu sam się resetuje…
09-04-2015 15:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KitKat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 30
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #658
Tryb awaryjne w Windows 8 i 8.1
Wydaje mi się, że komputer musi wziąć ktoś bardziej zorientowany tak na odległość się nie da wszystkiego wyjaśnić, bo problem może być tak złożony, że tylko ktoś, kto wie jak uruchomić poszczególne tryby i opcje może coś zdziałać, ale musi mieć przed sobą komputer i może też płyty instalacyjne Windows.

Teraz wyjaśniam Windows 8 i klawisz F8. W systemie Windows 8 zniknęły klawisze funkcyjne F2 oraz F8, ponieważ w systemie Windows 8 nie ma już funkcji klawisza F8 ani F2 jedną z przyczyn jest czas uruchamiania się systemu, co nie pozwala na wykrycie drugiego procesu, jakim byłoby wciśnięcie klawisza funkcyjnego. Można taki tryb uaktywnić, ale system musi być sprawny, aby dostać się do opcji w Windows. Jeśli więc potrzebujemy uruchomić komputer w trybie awaryjnym to możemy to zrobić szybko bez potrzeby wchodzenia w zakamarki systemu. Wystarczy, że wysuniemy pasek opcji z prawej strony, a następnie rozwiniemy sekcję zasilanie. Aby tylko zrestartować system wystarczy kliknąć w przycisk Uruchom ponownie. Aby go zrestartować do trybu awaryjnego musimy przytrzymać klawisz SHIFT i dopiero wtedy wybrać opcję ponownego uruchomienia. Dalej powinien ukazać się nam na niebieskim ekranie monit Rozwiąż problemy gdzie przechodzimy do Ustawienia uruchamiania > Opcje zaawansowane > Uruchom ponownie.

Jednak te opcje nic nie pomogą, kiedy komputer nie działa, więc po uruchomieniu komputera i przejściu przez ekran BIOS-u musisz wciskać klawisz F8 na klawiaturze. Jeżeli menu się nie otworzy, to należy komputer uruchomić ponownie i próbować aż trafisz. W końcu powinno się wyświetlić niebieskie menu. Generalnie wyklucza to, co napisałem wcześniej, ale trafiając w odpowiednim czasie powinna się taka funkcja uaktywnić, jednak nie jest to proste.

Jak masz płytę instalacyjną możesz użyć płyty DVD do naprawy systemu Windows, a jak nie masz pożycz od jakiegoś kolegi i poprzez płytę próbuj naprawić system. Ewentualnie jak napisałem na początku daj komputer, kto ma płyty i orientuje się w temacie.

A w ogóle jak masz problem z Windows to powinieneś napisać w dziale dla Windows konkretny temat, inaczej tworzysz coś, co nie pasuje do tematu, w którym piszesz tworzy się bałagan. Forum to nie jest zbiór wszystkiego w jednym temacie, ale zbiór różnych problemów i rozwiązań w usystematyzowany sposób. Wedy jak opiszesz problem i ktoś poda rozwiązanie, inni z podobnymi problemami będą mieli w odpowiednim temacie opis danego problemu. Inaczej jest groch z kapustą.
09-04-2015 22:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kbb051 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 60
Dołączył: Jun 2014
Reputacja: 0
Post: #659
RE: Darmowy internet w Przysusze - eInclusion
cóż to się stało że można grać w gry takie jak cs i inne :O porty odblokowali
24-04-2015 09:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vanautu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 12
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #660
Darmowy Internet Przysucha
Jedni dostawali komputery od HP drudzy od firmy Asus, wszyscy jeden regulamin podpisywali, ale połowa miała mniej przywilejów drudzy więcej. W końcu login i hasło do konta administratora ktoś podał i tak teraz wiele osób ma już pełne prawa. Tak samo z Internetem wyśrubowane kryteria trochę odkręcili, aby Internet z nazwy był też tym, czym się zwie Ninja
25-04-2015 23:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Darmowy internet z gmin Admin 4 5,875 02-12-2015 21:07
Ostatni post: RoboCop

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości