-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak sygnału w Zielonej Górze
red4 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Brak sygnału w Zielonej Górze
Witam.
Od wczoraj mam problem z sygnałem Aero2 w Zielonej Górze osiedle Zastalowskie. Posiadam modem E3131 kartę dostałem pod koniec stycznia i dotychczas używałem aero2 na netbooku samsung z win7starter i laptopie asus z win8pro. Do niedzieli wszystko było dobrze w poniedziałek chciałem zainstalować modem na komputerze stacjonarnym z win XP Pro i niestety nie mogłem uzyskać połączenia. Chciałem sprawdzić sygnał na Netbooku i tu także nie uzyskałem połączenia modem miga na zielono. Sam modem jest sprawny bo mam do niego kartę z Play i z tą kartą działa. Mam też modem z plusa E169, z którego też nie mogę się połączyć ale on miga na niebiesko. Sam nie wiem co o tym sądzić, sieć ma konserwacje od wczoraj czy padła moja karta.
Pozdrawiam.
05-02-2013 10:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
Ja mam znów inny problem. Od jakiegoś czasu korzystałem i było dobrze, ale teraz właśnie w dzień słabo działa bardzo wolno i nie wiem, od czego to czy nadajnik przeciążony, tak dużo osób korzysta, nie mam już pojęcia, ale po 22 już np. śmiga normalnie. Dziwi mnie to też, że stało się to tak nagle. No chyba, że ma to związek z feriami i dzieciaki robią oblężenie sieci.

U Ciebie może akurat robią coś na nadajniku. Teraz widziałem sporo się dzieje w tym temacie sam plus ma do 2014 postawić sporo nowych masztów, a w dodatku wymiana sprzętu starego na nowy (LTE), także może to prace konserwacyjne. Popytaj jeszcze kogoś, kto ma z Twoich stron czy ma internet i wtedy dokładnie będziesz wiedział czy problem jest tylko u Ciebie czy występuje u wszystkich. Karta to taki element użytkowy, który raczej nie mógł ulec uszkodzeniu, więc obstawiam roboty.

Dodam jeszcze, że ostatnio jak byłem w Plusie w moich stronach to kobieta mówiła klientowi, który brał internet LTE, aby nie był zniesmaczony działaniem internetu, bo akurat trwają prace w rejonie, więc mogą wystąpić pewne problemy z siecią. I faktycznie widziałem ludzi jak robili coś na maszcie Plusa.
05-02-2013 16:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
red4 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
Witam.
Dzisiaj sygnał już jest i działa tak jak powinien pomiar na speedtest.net.
Pobieranie 0.52Mbps
Wysyłka 0.26Mbps
Wygląda to na zwykłą konserwację sprzętu.
Pozdrawiam.
06-02-2013 11:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #4
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
red, a powiedz czy ten internet działa Ci normalnie? Wpisujesz gogle.pl i strona Ci się otwiera czy może strasznie wooolny jest internet?
Tzn. chodzi mi o to, że u mnie do jakiegoś czasu było wszystko na poziomie te max 512 kbit/s starczało, aby normalnie przeglądać strony itd. nie mówię tutaj o teledyskach HD na YouTube, bo wiadomo da się oglądać, ale może się przycinać.
Ja muszę korzystać z aero2, bo linie mam zepsutą, a nie mam lepszej opcji. LTE jak dla mnie z limitami to trochę mało ciekawa opcja, więc czekam aż mi naprawią linię i znów wrócę na nielimitowany net.
Tak, więc długi czas korzystałem z tego aero2 i ogólnie było wszystko dobrze, ale od jakiegoś czasu jest lipa strony www słabo się ładują, przeglądanie w ogóle staje się bardzo wolne więc nie wiem co to się dzieje.
06-02-2013 13:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
thaiman Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: May 2012
Reputacja: 3
Post: #5
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
Ja wziąłem drugi raz Internet LTE z Plusa na próbę, aby przetestować go bo jednak po kilku miesiącach użytkowania Aero2 (zmusiła mnie do tego nieporadność TPSA) doszedłem do wniosku, że szkoda tracić czas na jazdę maluchem. Jazda Ferrari co prawda kosztuje mnie 60 zł, ale przeliczając to na ekonomię wyjdę na takim rozwiązaniu lepiej.
Ostatnio w ogóle działanie Aero2 pozostawia wiele do życzenia więc jak będzie ten internet tak dalej działał to szkoda nawet kartę w kieszeni nosić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2013 19:14 przez thaiman.)
06-02-2013 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
red4 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
Witam.
Aero2 jak działa to jest wystarczający do moich wymagań czyli przeglądanie sieci. Czasami jak coś ściągam to transfer dochodzi do 60KB/s , tak więc nie jest tak bardzo źle. Dzisiaj co prawda znowu nie działa ale ja traktuje Aero2 jako alternatywę dla internetu domowego z sieci osiedlowej i ewentualnie dostęp do sieci w terenie.
07-02-2013 18:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrcanberra Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 48
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Brak sygnału w Zielonej Górze
Sam troche uzywam karty aero2 i ogolnie do podstawowych rzeczy internet starcza. To opcja szczegolnie przydatna dla osob, ktore nie maja internetu w ogole. Ktos kto ma szerokopasmowe lacza uzywajac aero2 moze momentami odczuc wolniejsze dzialanie np. w godzinach szczytowych, albo jak chce obejrzec HD filmik na YouTube. Przy przegladaniu stron wystarcza.
Ja glownie uzywam w smartfonie dual sim jako opcja na dostep do internetu w terenie. Kiedys mialem Play, ale tam zasieg nie robi szalu, ponadto przepustowosc tez nie jest rewelacja. Aero2 ma lepszy zasieg i tak dla moich potrzeb sprawdzic poczte, rozklad PKP starczy.
07-02-2013 19:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,633 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 989 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi
  Android GOCLEVER Insignia 500 brak internetu kazenowarai 4 1,619 08-01-2015 10:39
Ostatni post: krabmar
Ostrzeżenie Brak internetu z Aero2 na tablecie veyro 2 4,146 20-10-2012 21:24
Ostatni post: veyro

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości