-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak aparatu w tablecie Goclever t76 gpstv
kosher Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Brak aparatu w tablecie Goclever t76 gpstv
witam . Zakupiłem tablet goclever t76 gpstv. Nie działa aparat. po wgraniu dodatkowych aplikacji do robienia zdjęc tez nic.
Mam następujące pytania:
1. wersja androida to 4.0.4 build numer - full_m805_892xv8-userdebug 4.0.4 MID eng.yfhuang. - czy to jest wersja oprogramowania i czy jest orginalna ,aktualna
2. co zrobić by poprawnie zaczął działac aparat/ aplikacja została zatrzymana/
3. próbowałem wgrać z strony goclever aktualzacje 1205 . ale przerywał instalacje wyrzucając fail. czy update.zip wrzucić na dodatkową karte sd czy na tą wewnętrzną. czy ma być na niej tylko ten plik?

Przyszła mi karta aero i po włożeniu do modemu huawei 353-2 z tmobile zadziałał od razu w laptopie. Chce kupić router TP-LINK TL-MR3220. Czy to dobry wybór?
Dziekuje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2013 08:43 przez Admin.)
24-07-2013 11:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #2
RE: brak aparatu goclever t76 gpstv
A więc tak zacznę od końca jeśli chodzi o router

Kod:
Lista kompatybilnych modemów USB 3G/3,75G z routerem TP-Link TL-MR3220

ISP - Nr modelu - Marka
Orange ADU895-A AnyDATA
Orange E160 HUAWEI
Orange E160G HUAWEI
Orange E169 HUAWEI
Orange E173s-2  HUAWEI
Orange E173u-2 HUAWEI
Orange E1752c  HUAWEI
Orange E3131s-2 HUAWEI
Orange E353s-2 HUAWEI
Orange E372 HUAWEI
Orange E372u-8 HUAWEI
Orange E398u-1 (4G) HUAWEI
Orange CS-15 NOKIA
Orange MA180 TP-LINK
Orange MA260 TP-LINK
Orange K3805-Z ZTE
Orange MF112 ZTE
Orange MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
Play  E156G HUAWEI
Play  E160 HUAWEI
Play  E160G HUAWEI
Play  E169 HUAWEI
Play  E173s-2  HUAWEI
Play  E173u-2 HUAWEI
Play  E1750 HUAWEI
Play  E220 HUAWEI
Play  E3131s-2 HUAWEI
Play  E353U-2 HUAWEI
Play  E353s-2 HUAWEI
Play  E372u-8 HUAWEI
Play  E398u-1 (4G) HUAWEI
Play  CS-15 NOKIA
Play  MA180 TP-LINK
Play  MA260 TP-LINK
Play  K3805-Z ZTE
Play  MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
Polkomtel ( Plus GSM )  E160G HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E169 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E173s-2  HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E1750 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E180 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E220 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E3131s-2 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E353U-2 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E353s-2 HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  E398u-1 (4G) HUAWEI
Polkomtel ( Plus GSM )  CS-15 NOKIA
Polkomtel ( Plus GSM )  MA180 TP-LINK
Polkomtel ( Plus GSM )  MA260 TP-LINK
Polkomtel ( Plus GSM )  K3805-Z ZTE
Polkomtel ( Plus GSM )  MF631 ZTE
Polkomtel ( Plus GSM )  MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
Polsat  E160G HUAWEI
Polsat  E173s-2  HUAWEI
Polsat  E182E HUAWEI
Polsat  E3131s-2 HUAWEI
Polsat  E353s-2 HUAWEI
Polsat  E367 HUAWEI
Polsat  E372u-8 HUAWEI
Polsat  E398u-1 (4G) HUAWEI
Polsat  CS-15 NOKIA
Polsat  MA180 TP-LINK
Polsat  MA260 TP-LINK
Polsat  MF668 ZTE
Polsat  MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
T-Mobile ( ERA GSM )  x221S  ALCATEL
T-Mobile ( ERA GSM )  E122 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E160 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E160G HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E169 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E173s-2  HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E173u-2 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E180 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E1823 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E220 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E3131s-2 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E372u-8 HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  E398u-1 (4G) HUAWEI
T-Mobile ( ERA GSM )  CS-15 NOKIA
T-Mobile ( ERA GSM )  MA180 TP-LINK
T-Mobile ( ERA GSM )  MA260 TP-LINK
T-Mobile ( ERA GSM )  K3805-Z ZTE
T-Mobile ( ERA GSM )  MF631 ZTE
T-Mobile ( ERA GSM )  MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
Aero2 E169 HUAWEI
Aero2 E173s-2  HUAWEI
Aero2 E173u-2 HUAWEI
Aero2 E3131s-2 HUAWEI
Aero2 E353s-2 HUAWEI
Aero2 E372u-8 HUAWEI
Aero2 K3805-Z ZTE
Aero2 MF669(tylko router w wersji V2.x) ZTE
Not ISP Specific AirCard® USB 308  Sierra Wireless
Not ISP Specific COMPASS™ 885  Sierra Wireless

Jak widzisz E353 jest kompatybilny i będzie działał, ale jak miałbym polecić to coś nowszego ten np. model jest nowszy i lepszy od tego co zaproponowałeś
http://darmowyinternet.net/forum/temat-r...-aero2_152 a cenowo chyba nie ma różnicy wielkiej.

System jaki masz musi być oryginalny, Android jest jak Linux dostępny na licencji GNU, także ten system nie jest rozpowszechniany jak Windows, który musi być licencjonowany, ale i tak innego do swojego jak tego, który wstawił GoClever nie zainstalujesz bo albo nie będzie coś działać albo będzie z czymś problem więc musi być taki jaki stworzył GoClever.
Co do aktualności na stronie jak wydali coś nowszego to tam sprawdza czy jest nowsza wersja: goclever.com/pl/pl/goclever_tab_t76gpstv#support
Jak wgrywasz taki system to są różne metody zależy jaki się ma procesor, ale u Ciebie odpala się tryb konsoli na starcie, zapodaje plik w menu i tyle powinno bezproblemowo instalować.
Bo inaczej się instaluje i aktualizuje ROM jako obraz .iso np.: http://darmowyinternet.net/forum/temat-t...ndroid_549
Ale w Twoim przypadku to robisz jak na poniższej instrukcji albo tylko odpalasz tryb konsoli na starcie i tam wybierasz odpowiednią opcję, wskazując plik update.zip zresztą jest to opisane na stronie producenta w pliku pomocy z aktualizacją tabletu.
[Obrazek: SK4TOpY.jpg]

Dlaczego jednak zatrzymuje Ci się proces aktualizacji nie mam pojęcia skoro masz oryginalne recovery i ROM od producenta. Może napisz do producenta bo też kamera/aparat powinien Ci działać. Ewentualnie zrób reset może to coś pomoże:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...-reset_292

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2013 18:20 przez Admin.)
24-07-2013 14:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt82 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 70
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 2
Post: #3
Nie dzialajacy aparat w tablecie GoClever
Na elektrodzie gość miał też problem z aparatem na tablecie i poradzili mu aby próbować instalować inne apki do obsługi aparatu i sprawdzać czy zadziała.
Robić też hardreset tabletu aby preinstalować na nowo wszystko no ale tu znów masz praktyczne nowy tablet.
Ewentualnie szukać programików narzędziowych sprawdzających podzespoły i funkcje tabletu.

Ogólnie najlepiej byłoby zainstalować na nowo ROM i czy to coś rozwiązuje problem z aparatem na tym tablecie bo jak nie to chyba tylko serwis bo może to wada sprzętowa.
24-07-2013 14:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 71
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 3
Post: #4
RE: brak aparatu goclever t76 gpstv
Dlaczego kamera nie działa to nie wiem, ale jak nowy prosto ze sklepu to dziwny to objaw.

1 - to wersja systemu oraz jego builid i jest od producenta, chyba, że ktoś wcześniej wgrał custom ROM, ale pewnie nie masz fabrycznie zainstalowany system.
2 - błąd aplikacji, instaluj inne i testuj czy działa na innych jak nie coś z systemem albo tabletem nie tak.
3 - plik wrzucasz na tę zewnętrzną kartę SD i możesz wskazać plik do aktualizacji w ustawieniach w systemie jak ww. instrukcji, albo odpalasz tryb bootowania na starcie kiedy włączasz tablet nie wiem jaka kombinacja, ale coś Power i VOL + lub - i wybierasz opcję apply update from external storage wskazując plik z aktualizacją/systemem do zainstalowania na nowo.
Tak powinieneś zrobić wgrywanie Andrioida bo to najpewniejsza droga do ominięcia błędów, ale jak nie daje rady to nie mam pojęcia w czym tkwi problem.
24-07-2013 21:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kosher Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Brak aparatu w tablecie Goclever t76 gpstv
dzieki za wyczerpujące wypowiedzi. konkretnie jaki router miałeś na myśli bo ten link jest pusty. oraz na połaczenu z oprogramowania tmobile - internet manager na modemie wyswielta mi połączono roaming ? tak mam byc.
25-07-2013 16:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Admin Offline
Moderator
*****

Liczba postów: 62
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 1
Post: #6
RE: Brak aparatu w tablecie Goclever t76 gpstv
Link został poprawiony i już działa.
A w przypadku IM bo taki jest soft na modemie Huawei E353, program będzie wskazywał na połączono w roamingu. Po wymianie kart Aero2 na nowe działają ona jakoby w roamingu i nie należy się tym przejmować jest to normalny objaw.
Tak było wcześniej:
http://darmowyinternet.net/konfiguracja-...cia-aero2/
a teraz jest tak:
http://darmowyinternet.net/nowe-karty-sim-bdi-aero2/
[Obrazek: status.jpg]
25-07-2013 18:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131 android 842 496,542 26-07-2016 12:07
Ostatni post: Gilek
  Wirus na tablecie imm 8 2,110 11-07-2016 10:09
Ostatni post: heromarioo
Smutek Brak możliwości wgrania polskiego języka RAIN MAN 5 734 02-06-2016 21:52
Ostatni post: ZakoPower
  Acer Iconia Tab A511 brak polskiego menu sitola 10 1,440 11-02-2016 12:32
Ostatni post: WiFi
  Lustrzane odbicie w tablecie MyTab 10 dlipka 8 8,457 12-10-2015 19:22
Ostatni post: Piotr

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości