-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyczne nawiązywanie połączenia
aero223 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Pytanie Automatyczne nawiązywanie połączenia
Chciałbym ustawić modem e3131 z playa tak, żeby po włączeniu komputera sam nawiązywał połączenie bez potrzeby otwierania żadnego play mobile ani topnetinfo.

Pomożecie? Huh
30-09-2012 18:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Automatyczne nawiązywanie połączenia
W Windowsie się ustawia połączenie i masz tak jak chcesz mieć.
Napisz jaki system.
Wieczorem Ci pokaże na zrzutach bo teraz trzeba iść na chleb zarobić ;-)

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
01-10-2012 06:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Automatyczne nawiązywanie połączenia
Wiesz co już jest na forum opis jak zainstalować modem na samych sterownikach (opis dotyczy Windows 7, ale też i na starszych powinien działać), także możesz sobie zrobić tak jak tutaj piszą http://darmowyinternet.net/forum/showthread.php?tid=73

Musisz wszystko odinstalować i postępować jak wyżej w linku napisano.
Ewentualnie w autostarcie wyłączyć uruchamianie play mobile i dodać tylko w Centrum sieci i udostępniania wpis o nowym połączeniu.

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
01-10-2012 19:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
czaron87 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Automatyczne nawiązywanie połączenia
A w jaki sposób ustawić modem żeby po pierwszym polaczeniu sie z siecia po 60 minutach kiedy rozlaczy sie, ponownie sam automatycznie laczyl sie ? Co trzeba ustawic w TOP NET INFO ? nie chodzi mi o automaczne polaczenie po uruchomieniu komputera tylko automatyczne uruchamianie po kazdym rozlaczaniu sie po 60 minutach.
10-10-2012 20:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #5
RE: Automatyczne nawiązywanie połączenia
Np. w Internet Manager z modemem Huaweui E353 masz opcję, aby łączył automatycznie po zerwanym połączeniu
[Obrazek: wznawianie_polaczenia.jpg]

Jak masz Mobile Partner to też masz w opcjach coś takiego. Jak łączysz się poprzez sam Windows bez managerów z modemu to kliknij na połączenie w prawym rogu koło zegara i tam szukaj we właściwościach danego połączenia, będzie opcja wznawiania połączeń. Mam, 8 więc tu jest inaczej niż na tych starszych windowsach.
10-10-2012 22:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości