-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
lamale78 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Ja mam taki problem z tym tabletem, iż przy pierwszym połączeniu wszystko działa ok. Jeste zasięg, pokazuje kreski, i widać ikonkę wysyłania danych. I tak parę minut, albo do momentu, jak nie zacznę korzystac z wifi. Jak się już raz rozłączy, to koniec. Nigdy więcej się nie połączy ponownie. Pokazuje zasięg, ale nanpis internetu brak. Tylko restart urządzenia pomaga. Jakieś pomysły?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2013 13:01 przez Admin.)
12-06-2013 05:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #2
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Lepie było zadać to w dziale z Aero problemy techniczne inaczej wszystko do jednego miejsca i tworzy się wielki bałagan.

Co do problemu to zalecam przetestować internet z inną kartą np. Play i najlepiej w 2G i 3G, aby zobaczyć czy na obydwu technologiach tak samo działa internet. Aero2 to specyficzna sieć jak na polskie warunki, a także wymagania sprzętu. Może być to związane, ze tablet prądowo nie wyrabia przy sieci 3G trochę to dziwne skoro masz modem wbudowany, ale sprzęt sprzętowi nie równy. Sprawdź jak piszę na dwóch kartach i najlepiej, aby to działało w 2G (szukaj słabego zasięgu w Play, Orange) i 3G zobaczysz jak się wtedy tablet zachowuje. Bo wydaje mi się, że taki urok tego modelu, a Wi-Fi przy włączonym modemie i korzystana z niego powinno być wyłączone, jeśli korzysta się na tablecie z internetu mobilnego przez modem.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
12-06-2013 09:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kochang Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Na stronie producenta tego tabletu jest informacja o możliwości pobrania aktualizacji poprawiającej drobne poprawki zalecałbym pobrać ją, zaktualizować i zobaczyć jak działa.
Bo na filmie korzystanie z internetu na tablecie NEXO 3G z kartą AERO2 oraz karta Orange niby działa i gość nie pisze o wadach i problemach.


12-06-2013 09:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lamale78 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Internet działa parę minut, więc modem jest wykrywany. Potem po prostu strzałki na zasięgu pokazujące wymianę danych przestają się pokazywać, i net sam sobie znika
12-06-2013 11:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #5
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
To jest odpowiedź z serwisu na dany problem.

Cytat:Karta SIM inicjowana jest w momencie startu urządzenia, co może uniemożliwiać lub powodować wydłużenie ponownego połączenia 3G po zerwaniu połączenia WiFi.

Warto również zauważyć, że sieć Aero2 jako operator darmowy ma ograniczony zasięg, parametry oraz wydajność – proszę spróbować zainicjować kartę innego operatora w urządzeniu.

Tak jak pisał poprzednik spróbuj sprawdzić inne karty innych operatorów chociaż wg mojego doświadczenia w moich stronach Aero2 ma bdb. zasięg powiedziałbym równy z siecią Plus. U Ciebie może być już odwrotnie.
12-06-2013 12:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lamale78 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Czytam opinie o tym tablecie na forach i wiele osób ma ten problem. I co gorsza, u wszystkich operatorów. Wieczorem spróbuje zainstalować ten update, zobaczymy, jak nic to nie da, to serwis
12-06-2013 14:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #7
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
No a jak zrobiłbyś tak, że wkładasz kartę np. Play i testujesz net bez odpalania WiFi? Bo może jest tak jak podał applex WiFi jest przyczyną, że karta SIM nie może być na nowo zainicjowana. W domu odpalałbyś WiFi, ale w polu tylko net z karty i jakoś z tym problemem byś się uporał. Dziwne zachowanie no ale może aktualizacja coś pomoże więc jak jest to trzeba ją wgrać.
12-06-2013 14:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lamale78 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #8
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Dziś specjalnie cały dzień korzystalem z netu tylko na 3g. Działa parę minut, i przestaje. Wifi nie ma nic do tego. Wieczorem jak dorwe peceta, to zrobię aktualizacje. Windowsa jednak nie da się nie mieć :-)
12-06-2013 16:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #9
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
Ja bym jednak dla testów zrobił próby z inną karta bo jak piszą inni u Ciebie może coś słaby zasięg jest z tym aero i tablet nie za bardzo sobie radzi.
12-06-2013 18:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lamale78 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #10
RE: aero2 w navroad nexo 10 z wbudowanym modemem
No i nic nie dalo . dalej to samo. Zasięg jest dobry. Restart tabletu działa, wiec to nie kwestia zasięgu, bo tablet po restarcie jest dokładnie w tym samym miejscu. Przestaje w pewnym momencie laczyc i tyle.
12-06-2013 20:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,476 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,272 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,646 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,035 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 996 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości