-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2 loguje się do nadajników 2G i 3G
tiesto Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 10
Dołączył: Jan 2015
Reputacja: 1
Post: #1
Aero2 loguje się do nadajników 2G i 3G
Wczoraj przypadkiem przeczytałem, że karty Aero2 logują się do wszystkich nadajników BTS 2G i 3G w Plusie, czyli karty logują się nie tylko do własnych stacji bazowych Aero2 (sieć 3G 900 MHz), ale też do innych nadajników. Możliwe jest korzystanie z zasięgu 2G (900 MHz) 3G nie tylko w paśmie 900 MHz jak było dotychczas, ale też i w 3G 2100 MHz.

Na razie nie wiadomo, czym jest to spowodowane, ale przy takiej opcji Aero2 byłoby tym, czym są inne sieci komórkowe oferujące połączenia w 900 MHz oraz 2100 MHz. Zwiększyłby się kanał przepustowości, a także powiększyłby się zasięg Aero2, czyli tam gdzie nie ma 900 MHz, a jest 2100 i na odwrót. Ponadto sprzęt nieobsługujący 900 MHz (wiele chińskich smartfonów) mógłby bezproblemowo pracować z kartami Aero2.

Cytat:W tej chwili działają wszystkie modemy i telefony, nie tylko te obsługujące UMTS 900 MHz. Dodatkowo wiele osób odczuwa przyspieszenie działania Aero2, jeżeli znajdują się w zasięgu sieci Plus UMTS 2100 MHz. Poza tym do bardzo dobrego zasięgu UMTS 900 MHz dochodzi jeszcze lepszy zasięg GSM 900 MHz, o ile ktoś ma cierpliwość do korzystania z tej technologii.
Kod:
http://jdtech.pl/2015/01/karty-aero2-loguja-sie-do-wszystkich-bts-2g-i-3g-w-plusie.html

Na razie nie wiadomo czy jest to tylko tymczasowy stan (prace konfiguracyjne, błąd czy coś innego), ale wykonałem test na telefonie ZTE, który nie obsługuje Aero2 (brak 900 MHz), a jak się okazało teraz Aero2 bezproblemowo działało wykorzystując 2100 MHz 3G HSPA.

Porównanie LTE Plus oraz Aero2:
[Obrazek: speedtest_aero2.jpg]
22-01-2015 13:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
StarGirl Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: Sep 2014
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Aero2 loguje się do nadajników 2G i 3G
Chodzi może o to, że aby użytkownicy aero2 nie blokowali 3G i byli przełączani na 2G, jeśli 3G jest wykorzystywane przez płatnych użytkowników plusa oraz, którzy wykupili pakiety w aero2. A jak będą podłączeni do 2G, to większość będzie niezadowolona, że wolne połączenie, ale nie zorientują się o co chodzi i czemu. Nie znam się na technicznych aspektach. Taka jest moja teoria, nie znam się na technicznych aspektach, więc mogę się mylić. Ale pewnie za jakiś czas się dowiemy.
22-01-2015 18:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KitKat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 29
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Aero2 loguje się do nadajników 2G i 3G
Więc dodam coś od siebie co zauważyłem w testach Aero2, które teraz działa jak inne sieci telekomunikacyjne.
+ Poprawa jakości połączenia.
+ Niezgodny sprzęt z Aero2 teraz już współpracuje z usługą BDI.
- Zauważalny jest skok w transferach np. jest na wysokim poziomie, ale po jakimś czasie spada do dość niskiego co odczuwa się w działaniu internetu.
- Zauważalna jest siła i jakość sygnału jak wejdziemy w tryb 2G (bo teraz też i w 2G Aero2 działa) więc jak wpadniemy w 2G to mamy już żółwie tempo. Jeśli zdarza się nam to często możemy wymusić pracę na urządzeniu z pomijaniem trybu 2G.
27-01-2015 18:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 Asystent - aplikacja ułatwiająca korzystanie z sieci Aero2 _mario_ 1 476 08-02-2016 14:57
Ostatni post: KitKat
Informacja Lte w Aero2 oraz zamawianie kart przez internet Santi 3 1,396 08-12-2015 08:22
Ostatni post: android
Informacja Nowe pakiety w Aero2 Cezary 0 559 25-08-2015 15:16
Ostatni post: Cezary
Język Darmowy internet z Aero2 opinie thaiman 8 25,746 09-07-2015 13:59
Ostatni post: Pietras
Informacja Aero2 nowy regulamin Santi 0 1,253 29-10-2014 22:58
Ostatni post: Santi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości