-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acer Iconia Tab A511 brak polskiego menu
sitola Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2016
Reputacja: 0
Post: #1
Acer Iconia Tab A511 brak polskiego menu
Proszę o poradę jak dodać polskie menu do Acer Iconia Tab A511?
07-02-2016 21:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kochang Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #2
Android nakładka językowa
To jest tablet z 2012 roku także jakiś stary nie jest system Android OS v4.0 (Ice Cream Sandwich), ale jak szukam w sieci to za wiele nic nie mogę znaleźć o tym tablecie. Generalnie jak był to model na Europę/Polskę to język polski w tym Acer Iconia Tab A511 powinien być dostępny obok wielu innych języków. Sprawdzałeś w ustawieniach w ogóle?
Ewentualnie są nakładki językowe na system Android. Najlepszy i najbardziej rozwinięty launcher to np. GO launcher EX (polski).
Ewentualnie zmiana ROM-u lub wgranie takiej wersji ROM, która pasuje na ten tablet i ma dodany język.
08-02-2016 14:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KitKat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 29
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: acer a511 brak polskiego menu
Zdarzają się modele, które jednak jakiegoś języka nie mają. Zazwyczaj to wersje, które nie były przewidziane na Europę, a np. na Azję więc producentowi nie opłacało się instalować wszystkich pakietów.
Jedną z prostszych opcji dodania języka do systemu android to jest jak kolega wyżej napisał aplikacja spolszczająca androida np. MoreLocale - wymaga uprawnień root.
Nie jest to idealne rozwiązanie ale wystarcza.




Ewentualnie może ktoś przetłumaczył pliki językowe i może gdzieś na necie są takie, które wystarczy podmienić i będzie język polski.
08-02-2016 15:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sitola Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2016
Reputacja: 0
Post: #4
RE: acer a511 brak polskiego menu
Android version 4.1.2
Baseband version 11.810.09.24.00
Kernel version 3.1.10+
Image version acer-av051-a511-rv00rc06-emea-de
Image p/n fm.s1la0.050
Takie dane są w tym tablecie.
08-02-2016 19:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rafix Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2015
Reputacja: 0
Post: #5
Acer Iconia A511
To ja mam lepsze wyszczególnienie, ale jak widać były aktualizacji bo na moim foto starsza wersja software.
[Obrazek: acer_iconia_a511.jpg]

Acer Iconia Tab A511 to była Europejska wersja pomimo, że firma z Tajwanu ;-) Generalnie to niemiecki oddział sieci T-Mobile ten model rozprowadzał, ale nie wiem czy na PL też była dystrybucja.
Na niemieckim amazon.de cały czas ta wersja jest dostępna za 170€ także obstawiam, że zwiozłeś zza zachodniej granicy.
Jedyna rada to dokonać spolszczenia jakimś narzędziem do tego celu, lub szukać innego ROM-u, ale to będzie pewnie coś takiego np. CyanogenMod dla Acer A510/A511 lub jakiś custom ROM. Obstawiam, że pasowałby tu ROM z wersji 510, a ten powinien mieć PL język.
Tak więc jak nie masz w opcjach to od tak sobie tego języka nie wyczarujesz.
08-02-2016 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sitola Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2016
Reputacja: 0
Post: #6
RE: acer a511 brak polskiego menu
No nie mam w opcjach i cienki jestem w te klocki tak więc będzie kiepsko
09-02-2016 06:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #7
Acer A511 język
Przedstawię Ci sprawę jak jest. Model zakupiony za granicą nie ma języka Polskiego, możesz jedynie spróbować użyć nakładki, która dokona tłumaczenia systemu koledzy już zaproponowali przykłady. To jedyna opcja na spolszczenie.
Model A511 jest dość podobny technicznie do wersji A510 także mógłbyś wgrać sobie ROM z tego modelu, ale jest jeden defekt takiej zmiany stracisz możliwość łączenia się poprzez GSM.
Informacje mam z działu technicznego Acer.
Także albo nakładka, albo szukanie wersji ROM modyfikowanej, custom ROM, ale sam na taki firmowy model raczej sobie nie wgrasz skoro się tym w ogóle nie zajmowałeś. Jest trochę z tym schodów i zabawy aby uzyskać w ogóle tryb, który pozwoliłby wgrać inny ROM niż ten, który jest. Zabezpieczenia.
Można też próbować tłumaczyć pliki językowe w Androidzie, ale to trochę żmudna praca i też trzeba wiedzieć co i jak. Lepiej włączyć język angielski w zasadzie potrzebujesz urządzenia do zadań, także to wystarczy aby używać tablet.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2016 15:52 przez AbuDabi.)
09-02-2016 15:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sitola Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2016
Reputacja: 0
Post: #8
RE: acer a511 brak polskiego menu
Dzięki za fachową poradę szukam tego "go launcher ex" po polsku na android 4.1.2 ale coś nie mogę znaleźć.
09-02-2016 20:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #9
RE: acer a511 brak polskiego menu
Spolszczenie systemu Android możesz wykonać poprzez:
- MoreLocale
- Locale and Language Setting

To co szukasz to chyba nie jest typowy program tłumaczący, ale taki program do podrasowania wyglądu i efektów w systemie. Koledze się chyba pomylił z translatorem na system Android.
Możliwe, że zadziałałaby podmiana plików językowych z wersji 510 na 511 bo te dwa tablety są dość mocno do siebie podobne - jak coś wpisz w wyszukiwarkę i zobaczysz porównanie:
Acer Iconia Tab A510 vs Acer Iconia Tab A511

Także obstawiam, że zamiana odpowiednich plików rozwiązałaby sprawę. Jest tu na forum jeden specjalista mógłby to spróbować zrobić za jakieś parę złotych. Obstawiam, że w tym przypadku dałoby to 100% rozwiązanie z uwagi, że te dwa tablety niczym się w zasadzie nie różnią, a system prawie ten sam.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
09-02-2016 22:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sitola Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2016
Reputacja: 0
Post: #10
RE: acer a511 brak polskiego menu
Dzięki jak dotrę do pl to się odezwę i wyślę komuś z forum tego tableta może mi zrobi dzięki bardzo za pomoc.

Koledzy z forum tak jak kolega wyżej napisał czy znajdzie się jakiś kozak na dodanie polskiego menu za parę zł jeśli tak to proszę się ujawnić w poniedziałek będę w pl to bym wysłał komuś tego tableta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2016 22:32 przez sitola.)
09-02-2016 22:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Samsung Galaxy Tab E9.6 vs LENOVO Yoga Tab 3 10 lafontier 0 90 26-09-2016 17:15
Ostatni post: lafontier
Smutek Brak możliwości wgrania polskiego języka RAIN MAN 5 753 02-06-2016 21:52
Ostatni post: ZakoPower
  W450 Smartphone MTK6582 Quad Core Android 4.2.2 3G GPS Aero2 PL menu android 2 2,996 27-05-2014 20:03
Ostatni post: android
Żarówka Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2 jarocz 6 4,225 05-05-2014 11:41
Ostatni post: jarocz
  Root Acer Iconia Tab A1 erap2 18 7,477 19-03-2014 10:24
Ostatni post: Cebu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości