10 najlepiej zarabiających stron typu blog
10 najlepiej zarabiających blogów na świecie.
1.The Huffington Post – blog omawiający najważniejsze wydarzenia ze świata, który zarabia 30 000$ dziennie, głównym źródłem dochodów są reklamy w modelu PPC (Pay Per Click, reklamodawcy płacą za kliknięcie w reklamę), pochodzące głównie z Google AdSense. Wartość bloga wyceniania jest na 21,82 mln $.
2.Mashable - blog, który jak sama nazwa wskazuje, mówi o wszystkim; dzienny dochód bloga wynosi 15 781$, a blog wyceniany jest na 11,52 mln $.
3.TechCrunch – blog traktujący o różnego rodzaju nowinkach technicznych i sprzęcie, który dziennie zarabia 14 816$, a sam wyceniany jest na 10,82 mln $.
4.Engadget - kolejny blog poświęcony nowym technologiom; jego dzienny zarobek wynosi ok. 10 000$ i jest wyceniany na 7,2 mln $.
5.Smashing magazine – blog przeznaczony dla twórców stron internetowych, który zarabia 6382$ dziennie, a jego wartość wyceniania jest na 4,66 mln $.
6.Tuts + – blog z różnego rodzaju tutorialami; dzienny zarobek to 5000$, a jego wartość 3,7 mln $.
7.Life Hacker – blog, który jest zbiorem rożnych porad i podpowiedzi „jak coś zrobić”; zarabia 5000$ dziennie i jest wyceniany na 3,52 mln $.
8.Gizmodo - blog, którego główną tematyką są różne gadżety, zarabia dziennie około 4000$ i jego wartość wyceniania jest na 2,86 mln $.
9.PerezHilton - ten plotkarski blog zarabia 4000$ dziennie i jest wyceniany na 2,66 mln $. Głównym źródłem dochodów bloga jest reklama bannerowa.
10.JoyStiq – blog poświęcony tematyce gier, który zarabia 1700$ dziennie i jest wyceniany na 1,28 mln $. Głównym źródłem dochodów jest reklama bannerowa w modelu CPM (Cost Per Mille; reklamodawcy płacą za 1000 wyświetleń bannera).
Zestawienie opracowane przez:
mybloggertricks.com
Materiały niejaki Jan partnerski
|